Minkštas kampas svetainėje: 4 dalykai, kuriuos turi apgalvoti!
top of page
  • KOKO BALDAI

Minkštas kampas svetainėje: 4 dalykai, kuriuos turi apgalvoti!

Minkštas kampas tai vienas iš dažniausiai pasirenkamų baldų svetainėje. Jis sukuria jaukią erdvę pasisėdėjimams, o taip pat gali būti ir papildoma vieta poilsiui, jeigu renkiesi minkštą kampą su miegama funkcija.


Be abejo, norint, kad baldas atitiktų tavo poreikius ir interjero dizainą yra keletas dalykų, kuriuos turi apgalvoti. Norėdami supaprasti šį procesą, paruošėme gidą minkštam kampui pasirinkti.



1. Minkšto kampo dydis. Kaip ir kiekvienas baldas, minkštas kampas, užims tam tikrą vietą kambaryje. Taigi pirmiausiai reikėtų išsimatuoti erdvę ir atsižvelgant į matmenis galima apsispręsti, kokios formos bus minkštas kampas - L ar U formos. Jei svetainė erdvi, galima svarstyti didesnį U formos kampą, jeigu vietos nėra labai daug, L formos minkštas kampas taps puikiu pasirinkimu.





Tikslenis matmenų gidas:

  • Jei kampą renkiesi L formos, tuomet ilgoji dalis turėtų būti ne mažiau negu 3 metrai. Trumpoji apie 2 metrus.

  • Jei kampas bus U formos, tada ilgoji dalis turi būti ne mažiau negu 4 metrai. Trumposios dalys taip pat apie 2 metrus.



2. Minkšto kampo dizainas. Minkšti kampai gali būti įvairios stilistikos nuo minimalistinio dizaino iki klasikos šedevro. Pradedant žvalgytis savojo varianto, svarbu atsižvelgti į tai, kokie baldai jau yra namuose.






Jeigu vyraujantis interjero dizainas svetainėje yra modernus, tuomet ir minkšto kampo dizainą vertėtų derinti pasirenkant šiuolaikiškesnį modelį.
















Jei tavo svetainės interjeras daugiau turi klasikos dvelksmo, tada rinkis minkštą kampą, kurio išvaizda turės klasikinių detalių - medžio dekoras, porankių išskirtinumas ar raštuoti audiniai.









3. Minkšto kampo funkcionalumas. Minkšto kampo funkcionalumas yra vienas iš svarbesnių aspektų. Būtina apgalvoti, kokios funkcijos bus reikalingos, apart susėdimo vietos. Gana dažnas pasirinkimas yra minkštas kampas su miegama funkcija. Vienas baldas, kuris išsprendžia net 2 klausimus - užtikrina jaukią erdvę salone ramioms akimirkoms, laikui su draugais ar šeima ir tuo pačiu funkcionuoja kaip lova. Ir tai tikrai nėra vienas atributas, kuriuo galima papildyti savąjį minkštą kampą!





Minkštas kampas turintis patalynės dėžę racionalus sprendimas, kuris pasiteisins, kadangi sutalpins daugelį daiktų. Taipogi galima rinktis minkštą kampą su papildomomis lentynėlėmis, staliuku ar net integruotu mobilaus telefonu pakrovėju.



4. Minkšto kampo patvarumas. Natūralu, jog baldą renkamės ne vieneriems metams, tad labai svarbu atsižvelgti ir minkšto kampo gamybai į naudojamas medžiagas, jų kokybę. Tai žinoma, vidinės dalys - porolonai, spyruoklės, miegamos dalies mechanizmai, bet taip pat svarbu ir baldiniai audiniai. Audinys turi didelę įtaką vizualiniam sprendimui, nuo jo pasirinkimo priklauso, kaip galutinai atrodys minkštas kampas ir taipogi kaip patogu bei paprasta bus jį prižiūrėti. Daugiau apie audinio pasirinkimą galima sužinoti straipsnyje - Kaip išsirinkti tinkamą baldinį audinį?




Minkštas kampas yra puikus sprendimas, siekiant suteikti svetainei funkcionalumo ir komforto. Jo tinkamas parinkimas gali ilgam išpildyti tavo poreikius bei praturtinti namų erdvę. Sukurk patogią ir funkcionalią svetainę su išskirtiniais baldais!


Jei vis dėlto sunku surasti tinkamiausią minkštą kampą KOKO BALDŲ ekspertai gali padėti. Pasitikėk profesionaliais vadybininkais, kurie gali padėti atrasti tinkamiausią sprendimą, atsižvelgiant į tavo poreikius ir erdvės galimybes.


Kiekvienas namų projektas yra unikalus, todėl svarbu suprasti, kad tinkamo minkšto kampo pasirinkimas yra derinys tarp funkcionalumo, dydžio ir asmeninių poreikių, kuriuos aptarsime ir įgyvendinsime. Susitinkame mūsų baldų salonuose Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje!

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page