Ką pasirinkti: medžiaginę ar odinę sofą?
top of page
  • Writer's pictureKOKO

Ką pasirinkti: medžiaginę ar odinę sofą?

Atnaujinta: 2019-10-21



Sprendžiant, ką pasirinkti Jūsų išsvajotai sofai – gobeleną ar odą - kartais pasidaro painu. Tiek oda, tiek gobelenas turi savo trūkumų bei privalumų, tad vieno teisingo atsakymo nėra. Toliau šiame straipsnyje ir pamėginsim aptarti visas odos bei gobeleno savybes, privalumus bei trūkumus.

Pirma aptarsim medžiaginės sofos privalumus.

KAINA

Net ypač gero ir unikalaus gobeleno sofa kainuos mažiau nei tokio pat modelio odinė.

PATOGUMAS

Medžiaginės sofos yra patogesnės nei odinės daugeliu aspektų. Keli iš tų aspektų yra malonesnis jausmas liečiantis prie gobeleno nuoga oda. Gobelenas tai pat yra šiltesnis ir draugiškesnis žmogaus odai. Vasarą nėra lipnus taip kaip oda.

PRIEŽIŪRA

Medžiaginės sofos ne taip lengvai subraižomos. Be to, jas dažniausiai lengviau išvalyti susitepus, jos nėra tokios jautrios cheminiams valikliams.

Na o dabar aptarkime odinės sofos privalumus.

IŠVAIZDA

Jei jūs mėgstate išskirtinį šiuolaikišką arba modernų stilių, tai odinė sofa tiks labiau nei medžiaginė. Oda visada asocijuojasi su prabanga ir kokybe, tad jos tinka norintiems sukurti prestižo bei ištaigingumo pajūtį. Odinės sofos visada atrodo modernesnės nei tokio pačio modelio medžiaginės.

PRIEŽIŪRA

Oda yra pakankamai lengvai prižiūrima. Jai pakanka karts nuo karto nuvalyti dulkių apnašas tuo tarpu medžiaginės sofos reikalauja didesnės priežiūros.

Žemiau pateikta informacija padės Jums pasirinkti geresnes ir patogesnes sofas jūsų namams iš odos arba audinio.

Sofų nusidėvėjimas reguliariai priklauso nuo audinio peržiūros. Akivaizdu, kad geresni audiniai (tiesiog kaip ir geresnės odos) atlaikys nusidėvėjimą. Dauguma medžiagnių sofų gobelenų yra gaminami atsparūs dėmėms, todėl ant sofos išlieti skysčiai dažniausiai lengvai išvalomi, nereikalauja daug pastangų. Audinys nesidrasko taip kaip oda, todėl medžiaginės sofos gali ilgiau atlaikyti naminių gyvūnų „atakas“ bei vaikų žaidimus.

PATOGUMAS

Medžiaginės sofos turi tendenciją būti daug patogesnės nei odinės, tačiau pagrindinė priežastis yra ta, kad gobelenas linkęs būti švelnesnis ir šiltesnis nei oda. Odinės sofos turi savybę sukurti lipnumo bei šaltumo pojūtį vasarą, kai liečiamės nuoga oda prie jų.

ANTIELERGIŠKUMAS

Odinės sofos patogios tuo, kad jose nesiveisia patalynės erkutės ar kiti elergenai, tai pat tai natūralus gaminys, tad jos tiks žmonėms, elergiškiems sintetiniams audiniams.

1 318 peržiūrų0 komentarų
bottom of page